ROEL & DE KLEINE REVOLUTIE

Samen met Miek heb ik meer dan vijftig jaar op de planken gestaan. Miek is moe, maar tevreden. Zelf wou ik de muziek niet loslaten. Getuige daarvan mijn deelname aan “Toneel van Verbeelding” (of Hé komaan, een hommage aan Dimitri van Toren) en De Vintage Club (met Hans de Booij en Erik van Neygen).

Maar ik wou ook dolgraag verder doen met de muzikanten waarmee Miek en ik jarenlang opgetreden hebben en waarmee we een warme vriendschapsband on- derhouden: Stef Wouters, meer dan 25 jaar onze trouwe, talentvolle gitarist, Alex Rambaut, accordeonist “par excellence” en Gijs Hollebosch, een virtuoos op de mandoline en de dobro.

kleinerevolutie

In tegenstelling tot vroeger zullen de drie muzikanten me nu ook vocaal volop steunen! Een programma samenstellen leek ons niet zo moeilijk. We wilden de fans van het eerste uur niet teleur stellen en we opteerden daarom voor enkele klassiekers uit het Miek & Roel repertoire, aangevuld met liedjes van de M & R albums die de moeite waard waren, maar “live” nooit een kans kregen én natuurlijk ook met gloednieuw materiaal.

Als titel kozen we “Roel & De kleine Revolutie”, een verwijzing naar het bekende sociaal kritische lied “De grote revolutie” uit 1970 én tegelijk naar de “kleine” emo- tionele omwenteling die het afscheid van Miek met zich mee bracht.

Is er nog leven na Miek & Roel? Jawel met Roel & De kleine Revolutie! 

BewarenBewaren


Een reactie op “ROEL & DE KLEINE REVOLUTIE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s