THE VINTAGE CLUB

3 decennia kleinkunstenaars samen op een podium. 3 Singer-songwriters brengen hun songs uit de vorige eeuw. Ze bewijzen dat mooie muziek tijdloos is. U herkent ongetwijfeIMG_1152ld vele nummers, maar u zal ook vergeten pareltjes ontdekken. Alle 3 hebben ze een verhaal te vertellen, elk in hun eigen stijl: folk, country en chanson.

Ze brengen ook liedjes van hun grote idolen. Ze begeleiden zichzelf en elkaar, ondersteund door 2 muzikanten (gitaar en piano). In een akoestische bezetting blijven ‘mooie melodieën’ belangrijker dan decibels, alles ten dienste van ‘verstaanbaarheid’. ‘Poëzie op een notenbalk’, zoals men het ooit wel eens noemde…

Een nostalgische voorstelling met de mooiste luisterliedjes.

Jaren ’60
Roel Van Bambost staat al 50 jaar met Miek op de planken. In 1967 namen Miek en Roel samen met Roland de LP op, ‘Je Kan Nooit Weten’ wat meteen hun doorbraak betekende. Daarna volgden hits als “Wie wil horen”, “Koop een geweer”, “Niet slecht bedoeld”,’Jan met de Pet’, ‘Het Verdronken Land Van Saeftinge’, ‘De grote Revolutie’ en vooral ‘Jij en Ik’. Geëngageerde liedjes werden afgewisseld met poëtische teksten. Roel is ook nog altijd actief als filmjournalist.

Jaren ’70
Erik Van Neygen is sinds de jaren 90 vooral bekend van Erik & Sanne. Maar zijn solo carrière begon in 1975 met de singel ‘Ik weet niet / Heel alleen’, geproducet door RaymondVan het Groenewoud. Daarna volgden verschillende LP’s waarvan vooral ‘Stille brieven’ en ‘Hotel Stil Verdriet’ hoog scoorden. Een perfecte mengeling van country en kleinkunst. Hij brengt nu de nummers uit zijn kleinkunstperiode. In 1990 kwam de grote doorbraak met Sanne met ‘veel te mooi’.

Jaren ’80
Na Studio Herman Teirlinck scoort de Vlaamse Nederlander Hans De Booij met ‘Een vrouw zoals jij’ en ‘Annabel’. Later volgden vele hits als ‘Thuis ben’, ‘Ik hou van alle vrouwen’, ‘Vrijheid’, ‘Lichtjes van de Schelde’. Hij maakt eigenzinnige chansons, steeds geïnspireerd door zijn non-conformistische manier van leven. Liefde, geweldloosheid en levensvreugde zijn de belangrijkste thema’s.

Met Erik Van Neygen | Roel Van Bambost | Hans De Booij
+ Stef Wouters (gitaar) en Didier De Ruyter (keyboards)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s